Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله مصطفی محقق داماد در مراسم روز جهانی آینده، در سخنانی با موضوع «تدبیر و تقدیر» گفت: تدبیر و تقدیر دو نهادی است که در ادبیات اسلامی در رابطه با کشورداری برای دولتمردان به مثابه دو الزام مهم عنوان شده است و جالب این است که هر دو امر محور اصلی آینده‌نگری را تشکیل می‌دهند.

آیت الله محقق داماد تدبیر را آن‌سوی زمان حال را نگریستن، تعریف کرد و ضمن بیان روایتی از امام علی (ع)، گفت: معیشت به معنای زندگانی است و آفت زندگانی سوء تدبیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بد برنامه‌ریزی کردن عامل ویران شدن دولت‌ها است. اولین وظیفه دولت برنامه‌ریزی برای آینده و برنامه ریزی برای معیشت مردم است و اگر دولتی بد برنامه بریزد کشورش را ویران می کند.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم‌ با اشاره به یکی از سخنان پیامبر در روزهای پایانی عمر ایشان، گفت: پیامبر فرمودند من برای امتم نگران فقر نیستم. اگر سوء تدبیر باشد یقینا فقر است و اگر سوء تدبیر نباشد نگران فقر نباشید.

بیشتر بخوانید: مرجعی شجاع و مطالبه‌گر حقوق ملت مدیر حوزه‌های علمیه: حوزه نمی‌تواند گوشه‌ای بنشیند و چشم به نیازهای نظام ببندد

وی با بیان این‌که، «قدرت موظف به حسن تدبیر است»، عنوان کرد: از سخنان پیامبر لزوم برنامه‌ریزی استفاده می‌شود و همچنین برنامه باید برنامه خوب باشد. اگر این دو امر رعایت نشود ملتی فقیر، بدبخت، نیازمند و دست درازکن جلو دیگران و ملتی که شب با شکم گرسنه سر بر بالین بگذارند و فرزندانشان از بیماری فقر بمیرند یا محتاج دارو باشند و ... خواهیم داشت. همه این مصیبت‌ها محصول سوء تدبیر است.

محقق داماد، کلمه تقدیر را به معنی اندازه‌گیری کردن و مهندسی کردن، عنوان کرد و گفت: تقدیر در روایات ما برای ملت‌ها، دولت‌ها و قدرت‌های مدیر ملت‌ها مورد تاکید است.

دینی که در کنار جهل و همراه با کج‌اندیشی باشد، نبودش بهتر است

وی با بیان حدیثی از کتاب اصول کافی بر دین‌شناسی صحیح و دوری کردن از جهل دینی تاکید کرد و گفت: در این حدیث اولین چیزی که عنوان می‌شود این است که یا دین نداشته باشید و یا اگر دارید، عالمانه دین داشته باشید. دینی که در کنار جهل باشد و همراه کج‌اندیشی باشد، نبودش بهتر است.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم‌، با بیان این‌که علوم مختلف در سایه کج‌اندیشی دینی از بین می‌روند گفت: در میان علوم مختلفی که وجود دارد. در ایران تجربه شد که مهمترین علم این است که مردم الهیات را آگاهانه داشته باشند و دین آگاهانه را بیاموزند. این تجربه انجام شد که بهترین علوم بدون الهیات صحیح و بدون درک صحیح از دین، سرمایه‌های زیادی را به باد می دهد. اقتصاد، مهندسی، فیزیک و علوم پایه همه به نام دین و در سایه کج اندیشی دینی از بین می‌روند.

کشوری که دانش افزایش ثروت ندارد، بدبخت است

وی ادامه داد: دومین موردی که در این حدیث اشاره شد بردباری داشتن است. و سوم تقدیر معیشت است. باید دید کشور چقدر درآمد دارد و چگونه باید آن را افزایش داد. کشوری که دانش افزایش ثروت ندارد، بدبخت است. تقدیر اندازه گیری برای آینده است. این ثروت کجا باید هزینه شود؟ تقدیر معیشت اندازه گیری برای زندگی است. اندازه گیری ثروت و هزینه مورد تاکید است.

محقق داماد در پایان با اشاره به غزلی از حافظ گفت: حافظ مصلحت اندیشی و تدبیر و تامل را لازم می داند. مصلحت اندیشی یعنی منافع ملی. ما باید به مصلحت ملی اندیشیدن را به توده جامعه آموزش دهیم. باید برای این آموزش بسیج شد. در مملکت داری، اولین وظیفه مملکت دار مصالح ملی است. مصالح ملی مشخص می کند که با کجا تماس برقرار شود و به چه کسی تبریک گفته شود. مصالح ملی در راس امور برای آینده نگری است.

21219

کد خبر 1607917

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: فقر برنامه ریزی اندازه گیری محقق داماد سوء تدبیر کج اندیشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۲۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین تکریم آیت الله موسوی جزایری برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ پیش از ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری تشریح برنامه‌های آئین نکوداشت فقیه مجاهد حضرت آیت الله موسوی جزایری که در سالن جلسات مرکز رسانه تبلیغات اسلامی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: آئین نکوداشت بیش از نیم قرن مجاهدت حضرت آیت الله موسوی جزایری در روز تکریم استاد و مقام معلم یعنی ۱۲ اردیبهشت ماه که روز شهادت شهید والامقام دکتر آیت الله مرتضی مطهری است، برگزار می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان بیان کرد: در واقع این مناسبت و فرصت را مغتنم شمردیم تا در استان خوزستان از مقام استاد و زعیم حوزه‌های علمیه استان تقدیر کنیم. لازم به ذکر است که برگزاری این آئین به پیشنهاد نماینده ولی فقیه در خوزستان، حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا موسوی فرد بوده است.

وی اضافه کرد: از روز اولی که حاج آقا موسوی فرد در خوزستان حاضر شد، مجلس تکریم آیت الله جزایری و ایجاد کنگره گرامیداشت و نکوداشت برای وی را درمدنظر قرار داد، همچنین دستور داد هرچه سریع‌تر این کار صورت گیرد؛ در مسیر زمان مسائلی رخ داد که سبب شد این امر اتفاق نیفتد اما در نهایت قرار است روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان گفت: این برنامه از جانب حجت الاسلام موسوی فرد و اقشار مختلف مردم خصوصاً طلاب، روحانیون، اساتید حوزه، اساتید دانشگاه، معلمان، عشایر، پاسداران، پیشکسوتان دفاع مقدس، خبرگان رهبری، شاگردان و اساتیدی که محصول فعالیت فرهنگی، آموزشی و تربیتی آیت الله موسوی جزایری هستند، انجام می‌شود.

حجت الاسلام اخوان صباغ با بیان اینکه انصافاً آیت الله موسوی جزایری بر گردن خوزستان حق دارد، تصریح کرد: آیت الله جزایری بیش از ۵۰ سال در استان زحمت کشیده، زندگی خود را وقف دین و انقلاب کرده است لذا باید مورد تجلیل و تقدیر قرار گیرند چرا که تقدیر از زحمات وی، تقدیر از انقلاب، دین و اسلام است، به همین منظور نماینده معزز ولی فقیه در استان بر خود واجب دانست این مجلس را برپا کند.

پدر معنوی استان

وی با اعلام اینکه فعالیت‌های آیت الله موسوی جزایری در خوزستان بسیار گسترده بوده است، عنوان کرد: قطعاً یک آئین نکوداشت نمی‌تواند به همه عرصه‌ها و جوانب فعالیت وی بپردازد اما مد نظر است فعالیت‌های حوزوی، دانشگاهی، رسانه‌ای، فرهنگی، تربیتی خصوصاً در مساجد، هیئت‌ها، شبکه سازی، انسان سازی، تربیت کادر، تربیت نیروهای مؤمن، انقلابی و پای کار، حضور مؤثر در فضای مجازی، تربیت اساتید فاضل حوزه علمیه، توسعه فعالیت‌های کمی و کیفی حوزه علمیه که به برکت وجود وی است تا حد امکان به عنوان پدر معنوی خوزستان مورد تقدیر و تشکر قرار گیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان اظهار کرد: شخصیت آیت الله جزایری بسیار وارسته، بزرگوار و با دردِ دین بالایی است. وی شخصاً نسبت به دین، انقلاب و ارزش‌های دینی خود را مسئول می‌دانند لذا همه ما و اشخاصی که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم تا از وی تقدیر کنیم، تقدیر از سال‌ها ایثارگری، ازخود گذشتگی، بزرگواری، پدری و استادی است که وی در حق همه داشته‌اند.

حجت الاسلام اخوان صباغ بیان کرد: برخی از مسئولان و بزرگان کشوری و حتی بزرگانی از استان بصره عراق برای این مراسم دعوت شده‌اند. بسیاری از افراد نیز مشتاق بودند در این مراسم شرکت کنند که با توجه به مکان آن برایشان حضور مقدور نبود اما اعلام کرده‌اند که برای این مجلس پیامی خواهند فرستاد.

رونمایی از ۱۱ جلد کتاب آیت الله جزایری

وی، برگزاری نمایشگاه را از برنامه‌های جانبی این آئین برشمرد و گفت: برگزاری نمایشگاه زندگینامه و صحبت‌های بزرگان کشوری و جهانی در خصوص آیت الله جزایری در کنار آئین نکوداشت انجام خواهد شد، همچنین برای وی کتاب زندگی‌نامه‌ای تدوین شده و ۱۱ جلد کتاب از آثار علمی آیت الله جزایری در این جلسه رونمایی خواهد شد.


مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان ادامه داد: برای مصاحبه و صحبت کردن با شاگردان آیت الله جزایری و افرادی که ارتباط صمیمی و کاری با وی داشته‌اند استودیوی ویژه‌ای در جنب این فعالیت در نظر گرفته شده است.

حجت الاسلام اخوان صباغ با بیان اینکه همه اقشار اعلام کردند که خود قصد دارند از آیت الله جزایری تقدیری داشته باشند، عنوان کرد: روز پنجشنبه در دانشگاه امیرالمومنین (ع) مراسمی با حضور قریب ۴۰۰ نفر از سران عشایر و طوایف مختلف عرب، لر، بختیاری و بهمئی برگزار خواهد شد که در ادامه این آئین است؛ همچنین از سوی انجمن مفاخر کل کشور کنگره بین‌المللی برای ایشان در حال طراحی است.

وی افزود: حجت الاسلام تقوی، محسن رضایی و آیت الله اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری در استان مرکزی سخنران‌های مراسم هستند و حاج صادق آهنگران به مداحی و روضه‌خوانی خواهد پرداخت.

تشکیل دبیرخانه دائمی

مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان گفت: به پیشنهاد اساتید و اندیشمندان استان، سه کارگروه اجرایی فرهنگی و تربیتی - علمی و یک دبیرخانه دائمی تشکیل داده‌ایم که این برنامه را دامه می‌دهند و در این مسیر توسعه شناخت و معرفی حضرت آیت الله موسوی جزایری به جامعه بین‌المللی اتفاق خواهد افتاد. همچنین کمیته رسانه و فضای مجازی در نظر گرفته شده که هنوز شکل نگرفته است.

حجت الاسلام اخوان صباغ در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا سازمان تبلیغات برای تقدیر از دیگر علمای مطرح و شاخص خوزستان برنامه‌ای در دستور کار دارد یا کار در همین نقطه متوقف می‌شود، بیان کرد: برگزاری این آئین کار دفتر نماینده ولی فقیه است و ما به عنوان سازمان تبلیغات مأمور به انجام این کار شده‌ایم، اما دفتر حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا موسوی فرد امسال تکریم شیخ اعظم انصاری را به عنوان یکی از علمای شاخص خوزستان در دستور کار دارد. همچنین سال گذشته به همت زحمتکشان دزفولی آئین تکریم از مقام شامخ آیت الله شفیعی در دزفول برگزار شد و در واقع می‌توان گفت الحمدالله این اتفاق در استان خوزستان در حال رقم خوردن است تا چهره‌های برجسته استان خصوصاً چهره‌های علم و دین خوزستان مورد تکریم قرار گیرند.

وی اضافه کرد: از آنجایی که انجمن مفاخر کشور برخی از موضوعات را پیگیری می‌کنند ما نیز در راستای تقویت آن حرکت، پیش می‌رویم اما دفتر حجت الاسلام موسوی فرد بنا دارد تجلیل از چهره‌های علم، دینی و فرهنگی را در دستور قرار دهد.

کد خبر 6092084

دیگر خبرها

  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • آئین تکریم آیت الله موسوی جزایری برگزار می‌شود
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • مراسم تقدیر و معارفه مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی برگزار شد
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • ۵ هزار خوابگاه متأهلی تا پایان دولت سیزدهم احداث می‌شود
  • دولت برنامه‌ریزی مناسبی برای حمایت از نخبگان دارد