Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدعباس صالحی پیش از ظهر امروز در آیین بزرگداشت آیت الله سید محمد محقق داماد(ره) (همایش آموزگار فقاهت) که در سالن جلسات پژوهشکده علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: بی تردید در این دوره ۱۰۰ ساله یکی از نمادهای حوزه قم جدید، آیت الله محقق داماد است.

وی گفت: قم در ۱۴ قرن گذشته مرکزی برای نشر معارف اهل بیت(ع) بوده است اما دو مقطع تاریخی قم به عنوان دوره های طلایی این شهر تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی افزود: دوره نخست سال های نخست سال هجری است که بزرگانی مانند علی بن بابویه، زکریا بن آدم و غیره به این شهر آمدند، مقطع دوم ۱۰۰ سال اخیر است که با ورود آیت الله شیخ عبدالکریم حائری به این شهر اتفاق افتاد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بی تردید در این دوره ۱۰۰ ساله یکی از نمادهای حوزه قم جدید، آیت الله محقق داماد هستند و اگر ما بخواهیم چند شخصیت تراز را برای این دوره طلایی معرفی کنیم، حتما یکی از این چند شخصیت آیت الله محقق داماد است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: قم جدید با شیخ عبدالکریم حائری شناخته می شود و نگاه و نفس ایشان بذری را کاشت که امروز شاهد رویش های پیوسته آن هستیم.

صالحی گفت: مرحوم آیت الله محقق داماد از جهات مختلف امتداد دهنده شیخ عبدالکریم بوده و این امتداد مرحوم شیخ عبدالکریم در مرحوم داماد خود را می نمایاند.

وی افزود: اینکه ما ۱۰ مرجع صاحب رساله خبره را در زمره شاگردان آیت الله محقق داماد می بینیم و اینکه مجتهدانی مانند شهید مطهری، امام موسی صدر، شهید بهشتی و صدها فاضل برجسته حوزه قم از شاگردان ایشان بوده اند، نشان دهنده اهمیت جایگاه علمی ایشان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روش علمی و فقهی را دیگر ویژگی برجسته آیت الله محقق داماد دانست و تصریح کرد: مسلک و مکتب سامرایی مکتب گفت وگو بود و تفکر در امتداد با فرهنگ گفت وگو است، در مکتب سامرایی گفت وگوی مجتهد با خود دامنه دار بوده و ان قلت هایش طولانی است.

وی ادامه داد: طبق مسلک سامرایی هر مقدار به گفت وگو دامن بزنیم ، میوه ای که بر می آید شیرین تر و موثرتر است و شیوه آیت الله شیخ عبدالکریم حائری نشان می دهد که این روش بسیار فراگیر است.

صالحی گفت: توجه به قرائن موجود در روایات از ویژگی های دیگر آیت الله محقق داماد بوده و اینکه در فهم روایت شیوه قدما باید مبنا قرار بگیرد، در قم مطرح است.

وی افزود: توجه به قرآن به عنوان یک منبع استنباط و حکم شناسی رویکردی است که آیت الله  محقق داماد دنبال می کرد و این رویکرد در مکتب قم خود را نشان می دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توجه آیت الله محقق داماد به حوزه عرف در حوزه فهم مصادیق بسیار برجسته بوده است.

وی گفت: مرحوم آیت الله محقق داماد این نکات را در ادامه مکتب فکری شیخ عبدالکریم حائری دنبال کرده و همراهی و مصاحبت ایشان در نهضت امام خمینی(ره) بسیار برجسته بود.

صالحی ادامه داد: مرحوم محقق داماد از سال ۴۱ تا سال ۴۷ همراهی خود را با نهضت امام راحل ادامه دادند و کینه رژیم شاه نسبت به ایشان برخاسته از این همراهی بود.

وی ارتباطات اجتماعی آیت الله محقق داماد را از نکات برجسته شخصیت ایشان دانست و افزود: از نظر ایشان کسانی که به منبر می روند باید اجتهاد داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: طبق روایات معتبر در فضای قم گذشته ۲۰ هزار محدث وجود داشت و قم جدید نیز باید رنگ و بویی از این تاریخ برجسته داشته باشد.

صالحی گفت: اینکه ۱۰۰ سال از تاسیس حوزه قم می گذرد، دستاوردهای بسیاری را به همراه داشته است، اما در راستای پوشش خلاءهای موجود باید ادامه مسیر طی شود.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1337900

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیدعباس صالحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصطفی محقق داماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۲۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه (۸ اردیبهشت) با رشد ۶۵۲ واحدی به ۲,۳۰۴,۹۷۸و احد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۳۹۵.۱۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات امروز ۸.۰۳۲ میلیارد سهم بود که طی ۳۶۸,۶۰۳ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۵,۲۹۴.۸۳۴ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۲۹,۵۰۲.۸۸۴ میلیارد ریال شد.

امروز فملی به تنهایی ۲ هزار و ۹۳۵ واحد شاخص را بالا کشید. رشد فملی متأثر از رشد قیمت جهانی مس است. پس از فملی، تاصیکو و سدشت نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای شپنا، شستا و وبملت از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای تجلی، حسینا و فجهان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای آریا، شگویا و خاور نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.

کد خبر 6089963 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تازه داماد ۲۰ ساله‌ای که بعد از تیرخلاص جیش‌الظلم زنده ماند
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • اولین تصاویر از مجروح تازه داماد حمله جیش‌الظلم
  • گزارش روزانه بورس امروز ۹ اردیبهشت؛ افت بیش‌از ۲۰هزار واحدی شاخص
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود