Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش «الگوی فقاهت» نکوداشت مقامی علمی و عملی مرحوم آیت الله العظمی محقق داماد با پیام تصویری رهبر معظم انقلاب آغاز و با سخنرانی و رونمایی از آثار تولیدی همایش به کار خود پایان داد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، همایش الگوی فقاهت ویژه نکوداشت مقام علمی مرحوم آیت الله «سید محمد محقق داماد(ره)» امروز(پنجشبه 12دی) در سالن همایش های پژوهشکده علامه طباطبایی(ره) قم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این همایش شخصیت های برجسته ای از جمله حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، جعفر سبحانی و جوادی آملی حضور داشتند.

همچنین از دیگر حاضران برجسته در این همایش می‌توان به آیت الله سعیدی امام جمعه قم، آیت الله فاضل‌لنکرانی رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، آیت الله سید علی محقق داماد و حجج اسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی مدیرعامل خبرگزاری شبستان،سید حسن ربانی رییس مرکز خدمات حوزه های علمیه، سید علی قاضی عسکر عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، احمد واعظی رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و آقای حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم اشاره کرد.

رهبر معظم انقلاب در پیامی به این همایش که چندی پیش در دیدار با دست اندرکاران همایش فرموده بودند، با اشاره به جایگاه این عالم بزرگوار در تاریخ اسلام، از ایشان به عنوان یکی از ارکان علمی قم یاد کردند و انتشار مباحث فقهی این عالم اندیشمند را ضروری دانستند.

ایشان با اشاره به جایگاه این عالم بزرگوار در تاریخ اسلام، از ایشان به عنوان یکی از ارکان علمی قم یاد کردند و فرمودند:‌ «تقریرات اصول ایشان چاپ شده؛ و فقه هم که چند موضوع هستند درآمده. و هر چه بتوانید از افادات فقهی ایشان منتشر کنید، بهتر است؛ حالا اصول بله، دو دوره برای اصول، کافی است؛ امّا هر چه از مباحث فقهیِ ایشان بتوانید بیرون بیاورید و در اختیار همه قرار بدهید، به نظر من جا دارد».

همچنین حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور در پیامی به همایش آموزگار فقاهت، ضمن تجلیل از خدمات علمی و فقاهتی آیت الله العظمی محقق داماد تأکید کرد که حوزه علمیه در تکمیل و تکامل خود وام دار شخصیت هایی از جمله آیت الله محقق داماد است.

در ادامه آیت الله رضا استادی رئیس شورای سیاستگذاری همایش به ایراد سخنرانی پرداخت؛ وی آیت الله العظمی داماد را یک فقیه ارجمند و شخصیت شناخته شده در  حوزه دانست و گفت: زندگی علمی و اخلاقی آیت الله العظمی محقق داماد الگوی طلاب امروز است.

آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور نیز در این همایش سخنرانی کرد؛ وی نیز با بیان این که مرحوم آیت الله العظمی محقق داماد از تربیت یافته های سترگ حوزه علمیه قم است، گفت: ایشان تأثیرات گسترده ای بر حوزه فقه و فقاهت گذاشتند.

آیت الله سید مصطفی محقق داماد استاد دانشگاه شهید بهشتی و فرزند مرحوم آیت الله سید محمد داماد در بخش دیگری از این همایش به ایراد سخنرانی پرداخت و با تأکید بر این که جز توجه به علم و تقوا در زندگی پدرمان چیزی نبود، گفت: ایشان همواره به طلاب توصیه می‌ کردند که درس و بحث را رها نکنند.

سخنرانی دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش دیگری از این همایش یک روزه بود که وی ضمن تجلیل از شخصیت انقلابی مرحوم محقق داماد، گفت: ایشان تا اواخر عمر شریف خود، همراهی و همدلی خود را با بن مایه های اولیه انقلاب اسلامی اعلام کردند.

در پایان این مراسم نیز آیت الله العظمی جوادی آملی به ایراد سخنرانی پرداخت؛ این مرجع تقلید مدیریت حوزه را به نخبه شناسی و نخبه پروری وابسته دانست و گفت: حوزه توانایی ساخت شخصیت هایی همچون مرحوم محقق داماد را دارد.

یادآور می‌شود؛ یک دوره از تقریرات فقه درس آیت‌الله محقق داماد تصحیح و آماده چاپ شد که 20 جلد بوده که امروز از آن رونمایی شد، یک جلد نیز در شرح‌حال آن بزرگوار به اسم آموزگار فقاهت است که درمجموع 21 جلد کتاب با حضور آیت الله العظمی جوادی آملی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع دیگری از حاضران در نشست رونمایی شد.

گفتنی است، ستادی با ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه تشکیل شد که اعضای این ستاد از فضلای تراز اول حوزه علمیه هستند ، آیت الله رضا استادی، رئیس شورای سیاست گذاری همایش، حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری دبیر علمی همایش، مهدی محمدی، دبیر اجرایی همایش و حجج اسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی مدیرعامل خبرگزاری شبستان، عبدالرضا ایزدپناه، سید حسن ربانی، نجف لک زایی، عبدالکریم بهجت پور به عنوان دیگر اعضای ستاد بزرگداشت از سوی وزیر منصوب شده اند.

این همایش به همت و با مشارکت 4 نهاد علمی و حوزوی شامل مرکز مدیریت حوزه، دفتر تبلیغات اسلامی، تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س) با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

پایان پیام/414

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد حماسه 9 دی قرآن کریم 9 دی طرح ملی فهما آیت الله محقق داماد اردبیل آیت الله محقق داماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۱۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود

همایش «قدس از چشمان آقای نادر» مراسم یادبود نادر طالب‌زاده است که در حوزه هنری برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، همایش «قدس از چشمان آقای نادر» به یاد زنده‌یاد نادر طالب‌زاده، یکشنبه 9 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

در این همایش چهره‌هایی نظیر آیت الله قائم مقامی، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمود مهتدی دیپلمات سابق، مجید شاه حسینی رئیس فرهنگستان هنر، حمیدرضا مقدم فر مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه، سعیدرضا عاملی رئیس اندیشکده مطالعات جهان، امیرحسین ثابتی نماینده منتخب مجلس، شهریار بحرانی کارگردان سینما، علیرضا قزوه شاعر رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما، رضا برجی مستندساز حوزه جنگ، رضا منتظمی مدیرعامل افق نو و دیپلمات سابق، محمدصادق شهبازی قائم مقام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، محسن مقصودی فعال رسانه ‌ای و مستندساز و حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور خواهند داشت.

اولین مستند شهید آوینی پس از 44 سال رونمایی شد

نادر طالب زاده تهیه کننده، کارگردان، مستندساز و مجری تلویزیون بوده، او همچنین دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از افراد موثر در تاسیس شبکه افق سیما و نیز عضو هیئت اندیشه ورز این شبکه بود.

 

.

 

وی در تاریخ 9 اردیبهشت ماه سال 1401 بعد از طی دوره سخت و طولانی بیماری دار فانی را وداع گفت، پیکر او پس در نزدیکی مزار شهید آوینی در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

براساس این گزارش، همایش «قدس از چشمان آقای نادر» به مناسبت دومین سالگرد عروج استاد نادر طالب‌زاده یکشنبه، 9 اردیبهشت ساعت 15 در سالن سوره حوزه‌ هنری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محقق حوزه سلامت در خوی با بیش از ۶۰ مقاله بین‌المللی مجری طرح شهر سالم 
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد
  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • اجرای همایش شورا‌های اسلامی شهر و روستا
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود
  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران